Stijn in Basis, SEO
zoekmachineoptimalisatie

Wat is zoekmachine optimalisatie of SEO?

Zoekmachineoptimalisatie, vaak afgekort met SEO (Search Engine Optimization) is één van de belangrijkste taken van een full-service webbureau. Het doel van SEO is om zo ver mogelijk bovenaan in de resultaten van Google te komen. Dit zorgt er voor dat potentiële klanten je kunnen vinden en dat je dus, hopelijk, meer omzet of aandacht krijgt.

Het gevonden worden is het belangrijkste, maar zoekmachineoptimalisatie houd ook in dat je zoekresultaten er netjes uit zien.

slecht zoekresultaat/SEO voorbeeld

Dit is een goed voorbeeld van slechte SEO. Je ziet de naam van de webshop staan, waar je helemaal niks aan kan zien wat ze doen of wat ze verkopen. Daarnaast hebben ze de site zo gebouwd dat Google denkt dat “We use cookies to offer you the best experience possible…” de belangrijkste inhoud van de website is. Nou daar heeft dus helemaal niemand iets aan, tenzij je op zoek bent naar websites die cookies gebruiken.

Goed zoekresultaat/SEO voorbeeld

Hier zie je een zoekresultaat van de Hema, een groot bedrijf die dit duidelijk goed voor elkaar heeft. Je ziet de naam van hun website met hun punchline. Ze hebben een geschikte beschrijving onder hun titel staan en je kunt direct zoeken binnen hun website. Al is het zoeken op je website niet voor iedereen belangrijk, zo zijn de belangrijkste pagina’s die er onder staan wel heel handig voor je klanten. Daarnaast geeft dit een goed inzicht wat de Hema doet.

Lokale Zoekmachineoptimalisatie

Tegenwoordig geeft Google niet voor iedereen dezelfde zoekresultaten. Ben jij in Eindhoven en zoek je naar loodgieters?

voorbeeld lokale seo

Dan krijg je resultaten van loodgieters in de buurt. Hier zie je dat er 3 loodgieters direct worden weergegeven samen met een link naar de website, openingstijden, routebeschrijving en telefoonnummer. Ben jij een loodgieter? Dan wil je dat jou gegevens goed in Google (en andere zoekmachines) komen.

Als er op een meer specifieke zoekterm gezocht word, in dit geval “Installatiebedrijf van Meerdonk”, en Google denkt dat er naar jou bedrijf gezocht word, krijg je alle aandacht.

voorbeeld2 lokale seo

De belangrijkste informatie komt hier te staan. Je kunt je klanten vragen een recensie te schrijven zodat je nog betrouwbaarder over komt. Je openingstijden staan er bij en ook je logo! Zelfs een foto van je bedrijf is niet te missen. Heb je zelf mooie foto’s gemaakt van je pand of interieur? Dan kun je die ook toevoegen.

Staat jou website al goed in Google? Sta je al bovenaan op de belangrijkste zoekwoorden? Zo niet dan kunnen wij je helpen. Dit is het eerste artikel over SEO en er zullen er nog meer volgen waar we in zullen gaan op wat je zelf kunt doen om je website beter te laten vinden en tonen in zoekmachines. Geen zin of tijd om zelf zoekmachineoptimalisatie toe te passen op je website dan kun je altijd volledig vrijblijvend een offerte aanvragen.